Efter en helg i Salou med engagerad kropp och själ till min familj, jag behövde dem och de behövde mig, det var ett oförglömligt äventyr för oss alla, en helg av mycket skratt och utmaningar. Vi fortsätter vår resa till vår älskade Torrevieja för att njuta av dagarna och fånga stunderna.

Jag började arbeta från min lilla balkong i Torrevieja, där jag jobbar några timmar varje dag för att fortsätta leverera mina tjänster till mina kunder. Här kombinerar jag mitt distans arbete och njuter av semestern tillsammmans med min familj, det är inte alltid lätt att hitta rätt balans, jag försöker göra mitt bästa för att min familj och jag ska må bra så att vi kan fortsätta njuta av solen, medelhavet och kvällar med underbara middagar.

För dem jag andas för, mina småttingar
portaventura
Portaventura park, Salou

När du är entreprenör är du också din egen chef och du kan fatta dina egna beslut i ditt arbete och schemalägga arbetet utifrån din förhållande, men du kan inte lämna jobbet för att få en 100 % semester p.g.a verksamheten du driver.

Jag är egenföretagare för att jag älskar att göra det men jag är också mamma och jag måste hitta balansen. Bakom allt detta finns en underbar man som stöder mig i mitt beslut att vara egenföretagare, en man som har tålamod, som hjälper mig när jag blir uttömd av hinder och svåra tider, som accepterar mig som jag är, en passionerad affärskvinna som alltid är full av idéer.

marjorie-guillermo

När vi byter tillfälligt kontor till medelhavet arbetar jag vanligtvis mycket tidigt på morgonen tills familjen vaknar, därefter äter vi frukost tillsammans och har en härlig familjedag resten av dagen. Det är inte ovanligt att jag ibland behöver stanna hemma när jag har mycket arbete att göra, då går barnen går till stranden tillsammans med sin pappa, min make. Det är inte heller ovanligt att jag behöver utföra akuta arbetsuppgifter när vi är ute på stranden eller sitter på restaurang.

Ibland dyker upp tankarna om, ska man ge upp och lämna allt för ett enklare liv? Men vad är ett enklare liv? Blir det enklare att ha traditionellt 40 timmars arbete? Ett arbete som du inte kan styra själv utifrån dina behov? Att ha någon som styr och bestämmer dina arbetsuppgifter, arbetstider m.m?

Att vara en affärskvinna är inte alltid ett enkelt liv, det är ett val, en livsstil, något du känner inom dig trots svårigheterna och motgångar, det är drivkraften från en entreprenörsanda, det är uthållighet, det är jag min identitet.

Love Marjorie