Kanalisera din energi och avsluta dina projekt

Vi måste lära oss att kanalisera vår energi, eftersom den har en direkt inverkan på våra känslor, och våra känslor har en direkt inverkan på vår produktivitet

Det finns inget som förbrukar mer energi än att se en hög halv genomförda idéer och projekt, och det finns inget som ger oss mer energi än att se ETT genomfört projekt. På nätet hittar vi massor med råd och rekommendationer om hur vi ska förvalta vår tid, men förvaltning av vår energi har lika mycket inverkan på vår personliga och professionella utveckling som förvaltningen av vår tid och därför måste den behandlas med samma vördnad. För att göra det uppmanar jag dig att ställa dig dessa tre frågor.

  1. I vilket tidpunkt av din arbetsdag känner du dig mest full av energi?
  2. Efter vilka aktiviteter känner du dig full eller tom av energi?
  3. Vilka människor i ditt liv ger dig eller tar av din energi?

Till exempel, om du känner mer energi under den första halvan av din arbetsdag, på morgonen, bör det kallas för produktiv tid, arbetstid utan avbrott, skapande tid. Den andra halvan av dagen eller på eftermiddagen ska betraktas som aktiv tid, tid som kan tillägnas för möten, för analysering eller utveckling.

Det finns aktiviteter som ger oss energi och andra som tar energi. Vi bör alla göra en lista för att skilja på vilka aktiviteter som tar energi från oss och vilka aktiviteter som ger oss energi, när vi har analyserat vilka dem olika aktiviteterna är, kan vi balansera vårt schema mellan aktiviteter som ger och som tar energi.

Vi måste även identifiera och erkänna att det finns människor i våra liv som ger energi, och dem som stjäl vår energi, särskilt vid skapandets ögonblick. Du måste identifiera vem du ska hålla nära och försäkra oss att vi ger dem positiv energi också.

Våra energinivåer är naturligt psykiska och när vi lärt oss att hantera det kan vi lära oss att använda det praktiskt till vår fördel. Det finns inget bättre sätt att kanalisera energi via ett projekt där vi kan dela vår energi med hela världen. När vi delar vår energi med världen, returnerar världen bra energi, i form av kommentarer, inbjudningar eller möjligheter.

När din energinivå år låg gå ut och sök energin i olika aktiviteter.

När du har en hög energinivå, se till att kanaliserar det i ett litet projekt som du kan dela med dig av.

När du hittar en person som ger dig positiv energi, Säg ”Jag älskar din energi” vi blir alltid glad när man nämner det, detta har ingenting att göra med utseende, intellektuell nivå eller talang, snarare har detta att göra med den personliga essensen av människor som sprider positiv energi.

Låt oss nyttja våra timmar av störst energi med och göra något, skapa något, dra nytta av de aktiviteter som ger dig energi, leta efter dem, lev dem till fullo och kom ihåg att uppskatta och umgås med de människor som fyller dig med energi.

Love Marjorie